Din îndepărtatele meleaguri ale Asiei de Sud-Est, vom aduce pe strada Pitar Moș (sediul Facultății de Limbi și Literaturi Străine) o parte din bogata cultură a peninsulei coreene, din istoria, obiceiurile și tradițiile acestui vechi popor. Vineri seara, un singur pas ne va despărţi de Coreea – pasul peste pragul Facultăţii.
  Din program nu vor lipsi:
~ Prezentări despre istorie, societate, tradiţii şi cultură populară;
~ Atelier de modelat figurine tradiţionale coreene din plastilină;
~ Un spectacol al corului Secţiei de Coreeană;
~ Workshop de Hangeul (alfabetul coreean);
~ Momente artistice de dans tradiţional şi modern;
~ Treasure Hunting, plin de provocări nebănuite;
~ Savoarea bucătăriei coreene la atelierul de Kimbap (mâncare tradiţională).
În paralel, vor rula filme și documentare coreene, iar în ceainăria special amenajată veți putea savura celebrul ceai galben Hwangcha în timp ce răsfoiți o carte din biblioteca unică a Coreei sau admiraţi expoziția studenților cu fotografii din Coreea de Sud și de Nord. În același loc, un mini muzeu cultural va găzdui obiecte tradiţionale precum măşti coreene, evantaie sau chiar vase de luptă în miniatură. Vom efectua împreună o călătorie în timp, pornind din vremea şamanismului, prin intermediul muzicii şi ritualurilor tradiţionale şi aterizăm la începutul anului 2013 în Coreea de astăzi.
Dacă nu v-am convins încă, vom lăsa imaginile să vorbească: teaser Noaptea Culturală Coreeană.
Sunteți invitați, așadar, la Noaptea Culturală Coreeanăvineri, 22 februarie, de la ora 20:00, în Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, str. Pitar Moș, nr. 7-13.
Intrarea este liberă!
Evenimentul este organizat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu sprijinul  secției de limbă coreană.
Vă așteptăm să descoperim magia Coreei împreună!