Cu aproximativ o lună de zile până la magica seară a Crăciunului, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine își deschide din nou porțile pentru o noapte culturală specială. De această dată, în premieră pentru o noapte albă, spiritul nordic scandinav ajunge pe strada Pitar Moș.
Află totul despre Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda într-o atmosferă cu totul specială. De pe malul Mării Baltice, din portul capitalei Helsinki, vom naviga spre Stockholm, urmând ca apoi să traversăm regatul Suediei până în cel al Norvegiei, cu oprire în Oslo. Aventura se oprește zburând peste fiordurile norvegiene până în îndepărtata insulă a Islandei, la Reykjavík.
Dă-ți întâlnire cu vikingi, giganți și troli, participă la prelegerile despre Mentalitatea Suedeză și Mitologia Nordică sau la workshop-uri precum Atelierul de Rune (din perioada vikingă). Urmărește filmele, documentarele, scurt-metrajele sau cele mai de succes reclame și spoturi publicitare nordice. Distrează-te alături de noi la karaoke, pe melodiile cunoscutei trupe suedeze ABBA, participă la concursuri și quiz-uri interactive și câștigă premii. Din program nu va lipsi treasure hunting, de această dată mult mai interactiv, totul pentru premiul cel mare!
Dacă nu te-am convins, muzica tradițională, bine-cunoscutul bufet suedez cu delicatese specifice bucătăriei scandinave, face-painting, precum și multe alte surprize sunt reperele unei noi nopți culturale marca ASLS. Odin și Thor vor fi și ei acolo!
Ne va încânta cu prezența invitatul special, Excelența sa, Ambasadorul Suediei la București, Anders Bengtcén.
Te invităm la Noaptea Culturală Scandinavă vineri, 23 noiembrie, de la ora 20:30, în Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, str. Pitar Moș, nr. 7-13.
Aici puteţi găsi programul din seara evenimentului: Program Noaptea Culturală Scandinavă.
Evenimentul este organizat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine, cu sprijinul Ambasadei Suediei la București și al secției de limbă suedeză.
Parteneri media: SapteSeri.ro, B365.roMETROPOTAM şi onlinegallery.ro.
Vă așteptăm!