Cum ne putem delecta mai bine într-o seară friguroasă de iarnă dacă nu cu o ceașcă de ciocolată caldă și cu multe povești de pe binecunoscutul tărâm al basmelor – Germania? Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și ASLS vă invită din nou la o noapte de neuitat, în care veți avea ocazia să aflați secretele care se ascund în spatele culturii germane și să redescoperiți cele mai îndrăgite povești ale copilăriei.

Vineri, 14 decembrie, ora 20.00, vă așteptăm să intrăm împreună în atmosfera sărbătorilor de iarnă și să ne simțim bine. Timp de câteva ore vom face turul Germaniei și vom opri cu răbdare în fiecare stație: vom asista la prelegerile despre ,,Paradoxuri germane’’ (conf. dr. Gabriel H. Decuble) și ,,Psihanaliză și film în Germania anilor ’20’’ (prof. dr. Ioana Crăciun-Fischer), vom învăța câteva cuvinte de bază și vom vizita sala de lectură și expoziția de carte,  vom degusta mâncarea tradițională, cele mai apreciate filme și animații germane vor fi pune la dispoziția tuturor, vom străbate Galeriile Cunoașterii și vom participa la un treasure hunting cu premii de invidiat. Pentru că Moș Crăciun ne-a promis că va încerca să ajungă, vom împodobi împreună bradul și îl vom aștepta în timp ce vom cânta colinde.
Credeați că am terminat? Workshop-ul de ornat turtă dulce, Spectacolul-lectură în care vor fi puse în scenă cele mai cunoscute basme germane, Oracolul surorilor Grimm și concursul de basme spuse pe ritm de hip hop  fac parte din programul divers, plin de activități interactive al acestei seri.
Nu uitați, vă așteptăm vineri, 14 decembrie, ora 20.00, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, str. Pitar Moș, nr. 7-13, pentru o noapte în care basmele devin realitate!
Aici puteți găsi programul serii.
Intrarea este liberă!
Bis später!
Evenimentul este organizat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine, cu sprijinul Departamentului de Limbi și Literaturi Germanice și DAAD România.