Astăzi, 14 noiembrie, s-a încheiat ultimul tur de alegeri. S-a constatat o prezenţă de 10,54% din totalul de 3850 de studenţi. Biroul Electoral vă mulțumește pentru prezență și pentru sprijinul acordat. Suntem convinși că acesta este doar începutul unei colaborări din ce în ce mai bune între studenți, reprezentanții de secție și ASLS.
Contestațiile se depun mâine, 15 noiembrie, interval orar 16.00-18.00, la sediul ASLS din Pitar Moș.
Aveți atașat procesul verbal încheiat în urma numărării voturilor.
Proces verbal ultimul tur de alegeri
Felicitări tuturor!
 
 
Biroul Electoral vă reaminteşte că miercuri, 14 noiembrie, se vor desfăşura alegerile pentru reprezentanţii de secţie şi pentru preşedintele ASLS.
Este foarte important ca fiecare student în parte să își exprime punctul de vedere referitor la persoana care îl va reprezenta. Rolul reprezentanților de secție este de a participa la ședințele Consiliului Facultății şi de transmite opinia studenților secției pe care o reprezintă profesorilor și echipei decanale.
Vă reamintim candidaţii la funcţia de reprezentant pentru fiecare secţie:
Reprezentanţi de secţie:
1. Licenţă:
Filologie – 3 locuri
Maria Tengher – portugheză – persană, anul III
Cornel Stoica – italiană – engleză, anul I
Roxana Dinu – germană – spaniolă, anul II
 
Studii culturale – 1 loc
Andreea Bălăianu – studii americane, anul II
 
Traducere – Interpretare – 1 loc
Bianca Ștefură – germană – rusă, anul II
 
Limbi Moderne Aplicate – 1 loc
Medeea Mavru – franceză, anul II
 
2. Masterat – 2 locuri
Mara Marinescu  – Studii de cultură rusă şi comunicare în afaceri, anul I
Carmen Stănculescu – Lingvistica limbii engleze, anul II
 
3. Doctorat – 1 loc
Laura Ciobanu – Şcoala doctorală Limbi şi identităţi culturale, anul I
Toţi candidaţii își asumă o mare responsabilitate devenind reprezentanți de secție și își doresc să puteți lucra împreună pentru o studenție mai ușoară.
Anul acesta ne dorim să nu mai existe probleme în ceea ce privește reprezentarea studenţilor în Consiliu, lucru pentru care trebuie să colaborăm. Fiecare reprezentant de secție va pune la dispoziţia voastră o adresă de e-mail şi un număr de telefon, pentru a asigura o comunicare cât mai eficientă între studenţi și reprezentanţi.
În ceea ce priveşte candidatele la funcţia de Preşedinte ASLS, cele studente îşi asumă o responsabilitate majoră, rolul unui preşedinte fiind de a media legătura conducerii cu studenţii.
Oana Elena Chisalom este studentă în anul III la Filologie Engleză – Portugheză şi este membru ASLS de 2 ani. Iată un fragment din scrisoarea ei de intenţie:
Într-un moment în care ASLS se apropie de un numar istoric de membri activi și o legătură ideală cu studenții pe care dorește să îi reprezinte, rolul meu în calitate de Președinte ASLS va fi să mențin relația apropiată dintre asociație și studenții FLLS și să găsesc mijloace noi pentru a o dezvolta.
Rămânând la capitolul ASLS și relaționare, doresc să promovez în interiorul cadrului profesoral al FLLS o asociație preocupată de interesele studenților săi și totodată o asociație demnă de a fi consultată și luată în seamă în ce privește decizii care îi vizează direct pe studenții facultății. De asemenea voi menține relațiile bune cu decanatul facultății și mă voi asigura în continuare că pentru realizarea proiectelor desfășurate în parteneriat cu aceștia, ASLS își va aduce contribuția cu seriozitate și implicare.
Consider de asemenea că și relațiile cu celelalte asociații studențești sunt importante pentru desfășurarea evenimentelor ASLS, și în acest sens îmi doresc ca o echipă din cadrul asociației să se preocupe cu menținerea legăturilor cu alte asociații ale UB, și nu numai. Consider ca în acest sens organizarea unei prime ediții de Gală a Asociațiilor Studențești va fi un prilej foarte mare de vizibilitate și consolidare a imaginii ASLS în afara facultății.
Nicoleta Valeria Hoza este studentă în anul III la Filologie Portugheză – Engleză şi este membru ASLS tot de 2 ani. Ea susţine că:
Sunt membru activ al asociației de doi ani, iar în această perioadă am avut posibilitatea să trec de cel puțin două ori prin majoritatea proiectelor ASLS; drept pentru care am la activ câte două ediții ale proiectului Admiterea Online, Cazări, Recrutări, Ceremonia și balul de Absolvire; trei ediții ale proiectului SMILE. Toate aceste proiecte mi-au dat posibilitatea de a trece alături de studenți prin toate etapele aferente anilor de studiu: începând cu primii pași „nedumeriți” prin facultate și terminând cu dansurile de bucurie de la absolvire.
 Mă consider o persoană organizată, receptivă, modestă (da,da știu), care poate învăța lucruri noi într-un timp scurt, care se adaptează la situațiile întâlnite și care, atunci când este obosită, zice: „Ca să fie bine, ca să nu fie rău”. Am avut ocazia să demonstrez aceste calități prin participarea la birourile de informare organizate ale fiecărui proiect și prin intermediul proiectelor pe care le-am coordonat (Admiterea Online- coordonator, Cazări – asistent coord., Balul Bobocilor – asistent coord.). M-am dezovoltat și am învățat de la cele mai serioase lucruri cum ar fi:să lucrez cu buget prestabilit, să fac planuri pentru desfășurarea activităților, să organizez/coordonez echipe capabile și sârguincioase; până la cele mai distractive și interesante cum ar fi :să fac obiecte handmade, să construiesc un afiș, să imi folosesesc creativitatea.
Fiecare candidată are propriul plan electoral, amândouă sunt responsabile şi, bineînţeles, amândouă îşi doresc ca ASLS să se dezvolte şi să îmbunătăţească în continuare relaţia dintre studenţii şi conducere.
Vă aşteptăm miercuri, între orele 10-18, în cele două sedii ale Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (Edgar Quinet şi Pitar Moş). Pentru a vă exercita dreptul la vot, trebuie să aveţi carnetul de student la voi.
Nu uitaţi, viitorul depinde de voi!
Aveți atașat procesul verbal încheiat în urma primului tur de alegeri.
Proces verbal primul tur de alegeri