Atelierul stiintific de traduceri literare nr. 10 (16 aprilie 2011), a continuat seria actiunilor asociatiei dedicate aniversarii centenarului Cioran (1911-2011)
Atelierul nr. 10 a fost consacrat unei dezbateri pe marginea personalitatii si operei lui Cioran. Dezbaterea a continuat tema simpozionului omagial Emil Cioran, desfasurat la Academia Romana pe data de 11 aprilie 2011, unde, alaturi de alte personalitati de marca ale culturii romane – Eugen Simion, Dan Haulica, Mihai Cimpoi – doamna profesor Irina Mavrodin a prezentat o comunicare referitoare la poeticitatea operei lui Cioran.
Atelierul a fost condus de doamna prof. univ. dr. Irina Mavrodin, care, din perspectiva traducatorului, a propus o meditatie asupra rolului pe care l-au avut asupra lui Cioran renuntarea la limba materna ca limba a creatiei si optarea pentru limba franceza.
Pentru informatii puteti consultata site-ul asociatiei
Atelier scientifique de traduction littéraire no. 11 va avea loc sambata, 21.05.2011, ora 11.00 la Lectoratul de Limba Franceza, Etaj 4, sala 402, la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti, Str. Edgard Quinet, nr 5-7.
Tema:
Un écueil insurmontable:langue française /langue roumaine II
Un obstacol de netrecut : limba franceză / limba română II