Deschiderea oficială a anului universitar 2008-2009, la secţiile LMA, va avea loc în data de miercuri, 1 octombrie, la ora 12.00, în Amfiteatrul B.P. Hasdeu, din cladirea Facultatii de Litere, str. Edgar Quinet (Piaţa Universităţii). Toţi studenţii sunt invitaţi să participe.
Ulterior deschiderii, vor avea loc testele de plasare în grupe la limba engleză (pentru toţi studenţii secţiilor LMA, anul I) şi la limba franceză (pentru studenţii din anul I care au această limbă ca specializare B). Testele sunt programate astfel:
La limba engleză: sâmbătă, 4 octombrie, ora 10.00, toţi studenţii se vor prezenta în holul sediului Facultăţii, din str. Pitar Moş, 7-13 (unde au avut loc înscrierile). Prezenţa este obligatorie.
La limba franceză: vineri, 3 octombrie, ora 10.00, studenţii de la LMA Engleză-Franceză se vor prezenta la Amf. Hasdeu, în sediul Facultăţii din str. Edgar Quinet (piaţa Universităţii). Prezenţa este obligatorie.
Testele de plasare nu se vor finaliza cu o notă care să fie trecută în cataloage şi/sau carnetele de note. Singurul lor scop este repartizarea în grupe pe niveluri de limbă.
Conform deciziilor Facultăţii, studenţii care NU se vor prezenta la testări vor fi repartizaţi, automat, în grupele de începători.
Studenţii care deţin certificate de cunoaştere a limbii, precum Cambridge, TOEFL etc., vor fi repartizaţi, fără testare, în grupele de avansaţi. Pentru aceasta, studenţii sunt rugaţi să prezinte certificatele respective, cu ocazia testelor de plasare. Pentru limba engleză certificatele vor fi prezentate unuia dintre următorii profesori (care vor asista la testare): Dragoş IVANA, Mugur ZLOTEA, Cezar TABARCEA.
Succes tuturor, la începutul acestui nou an universitar!