Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – Universitatea din București (ASLS) în parteneriat cu studenții catedrei de Italiană, sub îndrumarea doamnei prodecan conf. dr. Roxana Utale, vă invită la Noaptea Culturii Italiene vineri, 25 martie, în sediul Facultății din strada Pitar Moș, începând cu ora 20:30, la prima ediție a evenimentului Noaptea Culturală Italiană.
La deschiderea evenimentului au fost invitate personalități marcante (Excelența Sa Ambasadorul Italiei la București, Diego Brasioli, Comisarul General al României la EXPO Milano 2015, Georgian Ghervasie, directorul Institutului Italian de Cultură Vito Grasso, Ezio Peraro, Decanul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, prof. dr. Liviu Franga și prodecanul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, conf. dr. Roxana Utale) care îi vor saluta pe participanți.
Programul continuă cu două reprezentații ale unor piese de teatru futurist, concursuri de cunoștințe, proiecții de filme, ateliere de limbă și de civilizație italiană unde vizitatorii pot învăța mai multe despre țara lui Dante, workshop-uri de măști venețiene, concurs de karaoke și Treasure Hunt. Și pentru că vineri noapte si festeggia all’italiana dorim să celebrăm și literatura italiană. Astfel, cu ajutorul Institutului Italian de Cultură Vito Grasso și al librăriei Pavesiana, vom avea standuri de carte unde curioșii sau cunoscătorii se vor putea opri pentru a răsfoi cărțile expuse.
Vineri, 25 martie, începând cu ora 20:30, sediul facultății de pe strada Pitar Moș va fi însuflețit de ritmurile vii ale celor mai frumoase cântece italiene. Vă invităm să ne plimbăm împreună prin cele mai frumoase piazze d’Italia!
NCI_2016_poster