Începând cu 24 martie 2014, stagiile de voluntariat oferite de AIESEC Bucureşti vor fi acceptate drept practică profesională în cadrul facultăţii.
Practica profesională oferită de AIESEC Bucureşti nu primeşte note sau credite. Studentul își poate acoperi nevoia de practică prin intermediul acestor programe doar dacă stagiul de voluntariat implică un nivel minim de specializare și de pregătire de profil. AIESEC Bucureşti va oferi adeverinţă de practică, în condițiile în care studentul respectă cerinţele proiectului.
Fiecare student are dreptul, după ce trece de procesul de selecție al AIESEC București, să își aleagă proiectul și țara unde dorește să meargă. Proiectele care se potrivesc cu profilul facultății tratează subiecte precum: predare de limbi străine (predominant limba engleză) şi importanța culturii în comunicarea dintre oameni.
aiesec
Programul Global Citizen este o experienţă unică, pentru că aduce o provocare studenților participanți, oferindu-le contextul propice în care pot avea un rol activ în dezvoltarea socială și în cea a comunității mondiale. Fiecare student va cunoaște între 6 și 8 săptămâni o cultură cu totul nouă și se va concentra asupra dezvoltării personale, prin activități bazate pe responsabilitate socială.
Printre beneficiile acestui program se numără: activități practice menite a forma studentul ca bun pedagog, colaborarea într-o echipă formată din tineri ce provin din diferite ţări, participarea la traininguri de pregătire, experienţa de a locui într-o altă ţară, într-o cultură cu totul nouă.
Primul pas pentru înscrierea în program este completarea formularului de pe site-ul www.aiesecbucharest.ro/global-citizen/o-altfel-de-vara/ până pe 31 martie 2014. Pentru întrebări sau alte informații suplimentare se pot trimite mesaje pe pagina de Facebook www.facebook.com/globalinternshipsub.