602700_497534136976677_980221436_n

Cu prilejul sărbătorii Francofoniei, miercuri 27 martie, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, va organiza la Institutul Francez, Ziua Franco-Arabă. Evenimentul este rezultatul colaborării dintre Secția de Limbă Arabă din cadrul Departamentului de Limbi și Literaturi Orientale, și Lectoratul Francez din cadrul Departamentului de Limbă Franceză. Obiectivul acestei manifestări este promovarea celor două limbi și culturi în rândul studenților și al bucureștenilor în general.
Ziua franco-arabă va debuta la ora 15.00 cu discursuri oficiale, care vor fi urmate de trei conferințe. Prima intervenție va aparține doamnei Laura Sitaru, prodecan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine și specialist în civilizația arabo-musulmană care va vorbi despre mentalitatea și cultura arabo-islamică. Acest prim discurs va fi urmat de cel al doamnei Grete Tartler, profesor colaborator în cadrul programului de masterat Spaţiul Islamic – limbi, culturi, mentalităţi. Apoi, domnul Toader Saulea de la Departamentul de Limbă Franceză al Universităţii din București va lua cuvântul pentru a vorbi despre valorile francofoniei.
Ziua va continua cu o serie de interpretări de cântece și lecturi de poezie în limbile arabă și franceză. Evenimentul va cuprinde de asemenea un concurs al cărui tematică este spațiul arabofon și cel francofon. Studenții Secției de Limba Arabă vor organiza, în holul Institutului Francez o expozitie a cărei tematică este împrumutul lingvistic din limba arabă în limba franceză. La finalul evenimentului, publicul este invitat la o degustare de specialități din zona Magrebului, oferită de Asociaţia de Cooperare Româno-Marocană şi o degustare de cafea, oferită de ambasada Emiratelor Arabe Unite, țară cu statut de observator în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.
Începând cu ora 19, în cadrul Festivalului de Film Francofon, va fi proiectat filmul franco-egiptean Destinul, regizat de Youssef Chahine.
Intrare liberă după-amiaza.
Acces la film Destinul: 10 lei.
Site internet: www.lectorat.ro