noaptea japoneza edit3
Nu ai planuri pentru vineri seară? ASLS are o propunere pentru tine. Ce ai spune dacă ţi-am oferi o călătorie până în… Japonia?
Profesorii niponi ai Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, precum şi studenţii veniţi din Ţara Soarelui Răsare au pregătit momente dintre cele mai speciale pentru tine. Veți putea participa la prezentarea 「日本絵画史入門」(Introduction to the history of Japanese graphic art) susținută de  ataşatul cultural al Ambasadei Japoniei, domnul Tomohiko Onodera, unde veți afla multe lucruri interesante. După, te invităm să-ți iei costumul preferat de la atelierul de îmbrăcăminte tradiţională și să ni te alături la demonstraţiile fascinante de arte marţiale şi dansuri japoneze.
Acum că ai învăţat paşii de dans, te invităm să îţi demonstrezi farmecul de gheişă sau spiritul  de samurai. Fie că ne vei încânta cu vocea ta la concursul de karaoke sau ne vei surprinde cu abilitatea de a gasi comoara ascunsă de la Tresure Hunting, noi ţi-am pregătit premii şi surprize pentru a-ţi răsplăti talentul şi curajul.
Dacă preferi meditaţia, te vei putea oricând refugia la Maid-Manga Café sau într-una dintre sălile dedicate vizionării de filme artistice şi documentare, concerte, anime şi publicitate japoneză. De asemenea, vei descoperi  frumoasele caractere japoneze sau vei avea posibilitatea de a-ţi îmbogăţi cunoștințele în ceea ce privește bucătăria asiatică şi alte arte specifice Japoniei (shodō, shōgi, go, origami, furoshiki, manga). Dacă vrei să rămâi cu o amintire frumoasă, te invităm la standul cu suveniruri hand-made sau la cel de face-painting şi desene chibi.
Nu-i aşa că e simplu să ajungi până în îndepărtata Asie?
Vino vineri12 aprilie, de la ora 20.30, la sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din strada Pitar Moş, nr.7-13, la cea de-a II-a ediţie a Nopţii Culturale Japoneze.
AICI poţi găsi programul Nopţii Culturale Japoneze.
Intrarea este liberă.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţilor de la Limbi şi Literaturi Străine, în parteneriat cu Secția de Japoneză și susținut de Ambasada Japoniei.