Descriere generală
În cadrul acţunii de promovare a limbii franceze și a diversităţii culturale, lectorii francezi din Bucureşti organizează pentru a şaptea oară în capitală o întalnire inter-universitară (Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnică, Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Politice şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine) mobilizând 150 de studenţi într-un proiect cultural şi festiv: o vânătoare de comori francofone.
Principiul este de a-i face pe studenţi să (re)descopere capitala lor printr-o lumină francofonă (muzee, monumente, străzi, locuri, gastronomie, firme, personalităţi…) şi să facă un eveniment de mare vizibilitate într-un mediu francofon universitar.

Data
Vineri, 9 noiembrie 2012.
Derulare
Studenţii vor trebui să descopere cinci locuri pe baza enigmelor, care le vor furniza după decodificare informaţiile necesare descoperirii locului următor. La fiecare loc, echipele vor răspunde la două sau trei întrebari în legatură cu locul în care se găsesc.
Echipele vor fi formate din 3 studenţi, membri ai universităţilor participante.
Echipa câştigătoare va fi cea care va găsi cele mai multe locuri şi va răspunde cel mai bine la întrebari, în timpul cel mai scurt.
Acest eveniment este alcătuit din trei momente forte:
– Vânătoarea de comori în intervalul orar 9.00-15.00.
– O recepţie cu înmânarea premiilor de căre reprezentanţii Ambasadei Franţei, Delegaţiei Wallonie Bruxelles, Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi ai Agenţiei Universitare a Francofoniei (începând cu ora 16.30)
Public
150 de studenţi de la patru universitaţi şi facultăţi bucureştene (Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnică, Universitatea Bucureşti- Facultatea de Ştiinţe Politice şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine)
Premii
Premiul întai este un sejur în Franţa de trei zile pentru cei trei membrii ai echipei.
Premiile urmatoare vor fi stabilite ulterior.
Află mai multe informații și înscrie-te pe :
http://chasseautresorfrancophone.wordpress.com/