Pentru al doilea an consecutiv, o echipă de studenţi de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (Programul de Studii Religioase. Texte şi Tradiţii şi Programul de Studii Iudaice) din cadrul Universităţii din Bucureşti, coordonată de conf. dr. Madeea Axinciuc, participă, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, la cercetările în domeniul arheologiei biblice desfăşurate în Israel, în perioada 19 iunie-15 iulie 2011.
Kinneret Regional Project (KRP) este un proiect european de explorare a satelor din Galileea (coasta nord-vestică a Mării Galileii), desfăşurat sub auspiciile Universităţilor din Berna (Elveţia), Helsinki (Finlanda), Leiden (Olanda) şi Mainz (Germania). Co-directorul proiectului KRP, Prof. dr. Jürgen K. Zangenberg – Profesor de arheologie, şeful catedrei de Exegeza Noului Testament şi Literatură Creştină Timpurie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste a Universităţii din Leiden – a sprijinit participarea studenţilor români în proiect şi a coordonat activitatea acestora în Israel.
Studenţii români selectaţi pentru a participa la KRP 2011 sunt: Abel Cosmin Dragomir (masterat – Studii Religioase. Texte şi Tradiţii), Cătălin Dan Necşa (masterat – Studii Religioase. Texte şi Tradiţii) şi Eugenia Mihalcea (licenţă – Studii Iudaice).
La propunerea Institutului Cultural Român din Tel Aviv, în data de 11 iulie 2011, participanţii la acest proiect au participat la o masă rotundă având ca temă prezentarea activităţii de cercetare şi a rezultatelor proiectului în 2011.
Mai multe detalii despre Kinneret Regional Project pot fi accesate pe site-ul proiectului: www.kinneret-excavations.org
(Vezi şi: www.icr.ro/tel-aviv/kinneret_regional_project_ro
http://www.unibuc.ro/facultati/limbi/stud-reli/even-si-anun/)
Kinneret_a
Kinneret_b