Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine (ASLS România) organizează pe data de 23 martie 2011, ora 16:00, în Aula Magna din  Facultatea de Drept, conferința ce va marca punctul culminant al “Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin”.
Invitat special: Sanda Nicola.
Proiectul ajuns la cea de-a cincea ediție  nu se adresează doar  studentelor  Facultății de Limbi Străine , ci tuturor studentelor Universității din București, și nu numai. Acest efort pentru responsabilizarea tinerelor a coalizat în jurul său colaborarea a numeroase asociații studențești în virtutea unei mai bune promovări și vizibilități.

Obiectivele proiectului:
-Informarea participantelor în legatură cu pericolele prezentate de aceasta formă de cancer dacă nu este depistată la timp. Din partea clinicii Medsana, unul dintre partenerii oficiali ai evenimentului, le vor vorbi studentelor Dr. Anca Popa, medic primar obstetrica – ginecologie, Dr. Oana Zaharia, medic specialist obstetrica – ginecologie, si Dr. Doris Ionescu, medic specialist medicina de laborator, asistent universitar.
-Educarea și responsabilizarea cu privire la importanța grijii ce trebuie acordate acestei afecțiuni. Jurnalista Sanda Nicola va împărtăși din experiența dobândită înfruntând boala și va prezenta pașii făcuți pentru a o învinge.
-Asigurarea a 400 de teste Papanicolau gratuite pentru participantele la eveniment, prin bunăvoința partenerilor noștrii.
În plus, pentru a-și arăta susținerea pentru acest eveniment, ECCA (European Cervical Cancer Association) va contribui cu aproximativ 200 de Perle ale Înțelepciunii, simbolul luptei împotriva cancerului de col uterin, ce vor fi distribuite primelor participante.
Despre ASLS Romania
ASLS România este o asociație fondată de către și în beneficiul studenților Facultății de Limbi și Literaturi Străine. De-a lungul timpului, organizația și-a depășit limitele inițiale de mediator între studenți și conducerea Facultății, și a început să se implice activ pe scena ONG-urilor.
În prezent, ASLS încearcă să îmbine cele doua direcții ce au însemnat până acum cheia reușitei: proiecte independente, atractive și dinamice, dar menite să se adreseze studentului în particular și tuturor tinerilor în general.
Anca Călțun, manager proiect
E-mail:anca.caltun@asls.ro
Web: www.asls.ro