Programul de Studii Religioase al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti, în parteneriat cu Institutul de Studii Avansate Colegiul Noua Europă din Bucureşti şi Librăria Cărtureşti vă invită la conferinţa Fiul lui Dumnezeu în mistica evreiască susţinută de Prof. dr. Moshe Idel de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti, vineri, 17 decembrie, orele 17.00, la Sala de Consiliu a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (str. Pitar Moş nr. 7-13, etajul I).
Programul de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii este organizat de Universitatea din Bucureşti în parteneriat cu Institutul de Studii Avansate Colegiul Noua Europă din Bucureşti şi Institutul de Studii Religioase al Universităţii Leiden. Prezentul eveniment deschide seria conferinţelor publice organizate în cadrul Programului.
„Vorbeşte româneşte cel puţin la fel de bine ca mine şi ca dumneavoastră. Se numeşte Moshe Idel şi astăzi este cel mai strălucit interpret al misticii ebraice. Un savant şi un om extraordinar, a cărui operă a revoluţionat deja toate cunoştinţele noastre despre Kabala.” (Ioan Petru Culianu)