PROLOG

Personaje:
Studenţii
Alphonse Saad Lazzaro Seiji – revoluţionar poliglot

Decorul: Un coridor mohorât dintr-o clădire din centrul Bucureştiului. În spate, o Uşă Albastră, mândră şi frumoasă, în ciuda vopselii scorojite şi a urmelor de scotch care-i trădează vârsta.

ASLS: Tocmai aţi îndeplinit prima fază importantă din planul vostru de viaţă, iar dacă nu, ştiu că sunteţi capabili şi încrezători în propriile forţe şi că o veţi face. Am ajuns să vă cunosc şi vreau să vă spun că am avut şi voi avea mare încredere în voi.

(Studenţii din primele rânduri aplaudă, cei în albastru îşi sterg lacrimile de fericire, studentele îşi zâmbesc, iar studenţii îşi aranjează cămăşile.)

ASLS: O astfel de reuşită întotdeauna merită răsplătită. Ştiu că aţi muncit până acum, că nu aţi dormit atât cât se recomandă grupei voastre de vârstă, că nu aţi avut întotdeauna timp să ieşiţi cu prietenii la vreo bere, salată sau cola cu gheaţă din plin sau chiar nu aţi avut timp nici măcar să ieşiţi din casă. Ştiu că aţi pornit de la a nu ştii cum se citeşte orarul, că v-a încercat sentimentul de superioritate când a fost rândul altor boboci să treacă prin acelaşi proces de iniţiere şi că aţi ajuns la a avea chiar timp liber. Aşa-i?

Studenţii:Aşa e!

ASLS: Pentru tot ce aţi făcut până acum şi pentru toti ce veţi face de acum înainte, vreau să vă răsplătesc în singurul mod demn de existenţa voastră studenţească. Sunteţi cu mine?

Studenţii: Suntem!

ASLS: Atunci veniţi să ne distrăm cât pentru toţi anii de facultate!

ACTUL I – Ceremonia de Absolvire

Personaje: absolvenţi bucuroşi, profesori mândri, părinţi înduioşaţi, bunici îmlăcrimaţi
Decorul: Aula Magna din cadrul Facultăţii de Drept, 1 iulie 2010, ora 10:00

ACTUL II – Balul de Absolvire

Personaje: Doamna Distracţie, Domnul Voie Bună
Decorul: Cercul Militar Naţional, 1 iulie 2010, ora 20:00

Voi decideţi ce urmează!

Pentru mai multe informaţii accesaţi grupul nostru: http://groups.yahoo.com/group/ceremonia_de_absolvire_si_bal_flls_2010/